Már a Pekingbe vezető utakat is ellenőrzik

Vágólapra másolva!
Útlezárásokról, ellenőrzőpontokról számoltak be szemtanúk Peking külvárosaiban. A hatóságok szeretnék elérni, hogy az ingázó munkások ne hagyják el a várost. A SARS-betegeknek rohamtempóban épülő új kórházaknál katonák segédkeznek.
Vágólapra másolva!

A kínai hadsereg mozgósítja 1200 katonaorvosát és betegápolóját, hogy segítse a fővárosi SARS-betegek ellátását, de a katonai személyzet segít új egészségügyi létesítmények építésében is. Egy Pekingtől északra lévő szanatórium területén hétezer munkás egy hete épít éjjel-nappal egy új elkülönítő kórházat SARS-betegek számára. A több mint ezer kétágyas szobával rendelkező kórház szerdán állhat üzembe.

A pekingi hatóságok szemlátomást nem engedik ki a városból az ingázó munkásokat sem. Liu Hszi pekingi pártfőnök felszólította az építési vállalkozókat: gondoskodjanak róla, hogy munkásaik a fővárosban maradjanak. Szemtanúk útlezárásokról számoltak be Peking peremén. A lapok szerint a ki- vagy beutazókkal egészségügyi nyilatkozatot töltetnek ki, és megmérik a lázukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!