A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Százezreket zártak el a külvilágtól a kínai áradások

Vágólapra másolva!
Eddig 13 ember életét oltották ki és több mint egymillió ember otthonát zárták el a külvilágtól a Kelet-Kínát sújtó áradások. A Jangce folyó völgyéből 380 ezer embert kellett kitelepíteni, több millió hektár termőföld károsodott az utóbbi évek leghevesebb esőzései és árvizei miatt.
Vágólapra másolva!

13 ember meghalt, és közel 380 ezer embert kellett kitelepíteni a Kína keleti felét sújtó árvizek miatt. Az ázsiai országban lehullott nagy mennyiségű csapadék okozta áradások leginkább három, a Jangce völgyében fekvő tartományt sújtottak, Jiangsut, Anhut és Henant. Az emelkedő víz miatt körülbelül 1,15 millió ember otthonát nem lehet megközelíteni.

Az idei a legnagyobb árvíz az esők mennyiségét és a vízszint magasságát nézve 1991 óta - közölte egy anhui tisztviselő. A Jangce partján fekvő Nanjigot 72 éve nem érte ekkora víztömeg, a városra 195 milliméter csapadék hullott, az utcákat ellepte a víz. A kitelepítetteket iskolákban és gyárakban szállásolták el, a hatóságok sátrakat, ételt és gyógyszereket szállítanak a térségbe. Az eső és az árvíz több millió hektár termőterületet is károsított.

A Jangcénak több mint 15 olyan szükségtározója van, ahova elterelhetik a vízmennyiség egy részét, ha még rosszabbra fordul a helyzet. A folyó vízállása jelenleg legalább 120 centiméterrel emelkedik a vasárnap mért, veszélyesnek számító érték fölé. A hatóságok több helyen is réseket robbantanak a folyó gátjába, hogy csökkentsék a vízszintet.

Az előrejelzések szerint további heves esőzések várhatók a következő napokban. Júliusban 150 ember vesztette életét a dél-kínai árvizekben, amelyek körülbelül 17 millió embert érintettek - jelentette a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!