Kirabolták az ANSA belgrádi irodáját

Vágólapra másolva!
Egy fegyveres álarcos férfi kirabolta szerdán az ANSA olasz hírügynökség belgrádi irodáját. A támadáskor az ANSA két újságírója tartózkodott a helyiségben.
Vágólapra másolva!

A hírügynökség egyik tudósítója, Dragan Petrovic közölte a Beta hírügynökséggel, hogy egy álarcos férfi a délutáni órákban behatolt az irodába, és pénzt követelve pisztolyt szegezett a fejéhez, majd a földre kényszerítette. A két újságírónál összesen négyezer dinár - mintegy 16 ezer forint - volt. A támadó átkutatott minden fiókot, s meggyőződött arról, hogy nincs több pénz az irodában. Ezután távozott a pénzzel, és magával vitt két telefonkészüléket is. Először az újságírók maroktelefonját is el akarta vinni, de azokat - kérésükre - visszaadta.

Petrovic szerint a támadó szemlátomást "eltévesztette a házszámot", mert volt olyan pillanat, amikor a pénzt is vissza akarta adni. Levette a kesztyűjét, hogy belenyúljon a zsebébe, de aztán mégis meggondolta magát, mondván: nem hagyhat ujjlenyomatokat a bankjegyeken. A tudósító szerint komoly és egyes pillanatokban feszült volt a helyzet. Az ANSA újságírói azonnal értesítették a rendőrséget.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről