A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Egy olasz államtitkár szerint hipernacionalisták a németek

Vágólapra másolva!
A németek "szőke hipernacionlaisták", akik "nagyképűek, hangosak és szörnyűek" - legalábbis egy olasz államtitkár szerint. Stefano Stefani kijelentései miatt újabb próbát kell kiállnia az olasz kormányfő nácizása miatt amúgy is feszült olasz-német viszonynak. Silvio Berlusconi vonakodva bejelentett megbánása ellenére Gerhard Schröder azzal fenyegetőzik, hogy nem Olaszországba utazik nyaralni az újabb sértések miatt.  
Vágólapra másolva!

Ugyan Silvio Berlusconi olasz kormányfő kedden újabb közleményben fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy náci kápónak nevezett egy német politikust, újabb sértés árnyékolja be a két ország diplomáciai viszonyát. A Berlusconi vonakodó megbánása - melyet az Európai Parlament elnökének telefonja után jelentett be - után lassan elülő nácizós botrányt most német turistákra tett sértő megjegyzések követték, szintén olasz részről.

Az olasz gazdasági minisztérium államtitkára, Stefano Stefani szerint, aki amúgy az Északi Liga nevű szélsőjobboldali párt tagja, az Olaszországban nyaraló német turisták "szőke hipernacionlaisták", akik "nagyképűek, hangosak és szörnyűek". Gerhard Schröder német kancellár a sértésre válaszul bejelentette, hogy terveivel ellentétben nem Olaszországban tölti nyári szabadságát.

Franco Frattini olasz külügyminiszter szinte azonnal megpróbálta enyhíteni a sértés okozta feszültséget kijelentve, hogy "(a németek) jól tudják, szívesen fogadott vendégek nálunk, ahogy tudjuk, mi is azok vagyunk Németországban". Elképzelhető, hogy a kancellár emiatt már nem másítja meg szándékát és inkább máshova utazik, ám nem erre utal, hogy szóvivője elégedettségét fejezte ki Frattini és más olasz miniszterek sértésektől való elhatárolódása nyomán.

Stefani utóbb úgy pontosította a németekre tett megjegyzéseit, hogy azokra a németekre gondolt, akik negatív sztereotípiák alapján tesznek megjegyzéseket az olasz politikai intézményekre. Az államtitkár azt is közölte, nem vette fontolóra lemondását, csak akkor tenne ilyet, ha Silvio Berlusconi kormányfő vagy Umberto Bossi, az Északi Liga főtitkára kérné ezt tőle.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!