A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

A horvátok 70 százaléka csatlakozáspárti

Vágólapra másolva!
A horvátok 70,9 százaléka támogatja, hogy Horvátország csatlakozzon az Európai Unióhoz - állapította meg a Vecernji list zágrábi újság közvélemény-kutatása. Horvátország várhatóan 2007-ben csatlakozhat az EU-hoz.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb példányszámú horvát napilap telefoninterjúk alapján megállapította, hogy Horvátországban ugyanannyian (70,9%) támogatják az uniós tagságot, mint ez év február 18-án, a legutóbbi közvélemény-kutatáskor.

Horvátország abban bízik, hogy 2007-ben csatlakozhat az EU-hoz, Bulgáriával és Romániával együtt. Washingtoni és brüsszeli politikusok szerint a csatlakozás azonban csak a gazdasági helyzet és az életszínvonal jelentős javulása után képzelhető el.

Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy az unió bővítése nem lesz teljes addig, amíg a balkán országok nem csatakoznak a közösséghez. Ugyanakkor ezeknek az országoknak még sok elvárásnak kell megfelelniük: befejezni a gazdasági reformot, az emberi jogokat védelmére nagyobb hangsúlyt fektetni és megfékezni a szervezett bűnözést és a korrupciót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!