A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Bush-Abbász találkozó lesz

Vágólapra másolva!
Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök még ebben a hónapban találkozik George Bush amerikai elnökkel, előtte - Ariel Saron bejelentése szerint - találkozik az izraeli miniszterelnökkel is.
Vágólapra másolva!

Mint Abbász hivatala szerdán közölte, a Bush-Abbász találkozóra Washingtonban, július 25-én kerül sor, s témája a nemzetközi útiterv, a közel-keleti békefolyamat előmozdítása lesz. A tárgyalások témái között a palesztin foglyok szabadon engedése, a zsidó telepek bővítésének befagyasztása és más fontos témák szerepelnek majd.

A palesztin kormányfőnek ez lesz az első washingtoni látogatása, de George Bushsal már találkozott júniusban Jordániában. Abbász eddig nem akart külföldre utazni, mert azt várta az izraeli hatóságoktól, hogy szüntessék meg a Jasszer Arafat palesztin vezetővel szembeni megszorító intézkedéseket.

Amerikai kormányforrások már megerősítették, hogy a palesztin miniszterelnököt Washingtonba várják.

Ariel Saron izraeli miniszterelnököt ugyancsak Washingtonba utazik a hónap végén, és július 29-én fogadja őt Bush elnök. Egyelőre nem tudni, hogy az izraeli és palesztin miniszterelnök egy időben tartózkodik-e majd az Egyesült Államokban.

Közben a Norvégiában tárgyaló izraeli kormányfő szerdán közölte Kjell Magne Bondevik miniszterelnökkel, hogy vasárnap, július 20-án találkozik a palesztin miniszterelnökkel. Az izraeli-palesztin kormányfői találkozó helyszíne egyelőre nem ismert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!