A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Vizsgálják a meleg püspökjelölt elleni vádakat

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok anglikán egyházának vezetői vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék: igazak-e a vádak, amelyekkel az első meleg püspökjelöltet illették. A Gene Robinson New Hampshire-i püspökké való kinevezéséről való szavazást hétfőn két órával az eljárás megkezdése előtt halasztották el.
Vágólapra másolva!

A homoszexualitását nyíltan vállaló papot azzal vádolják, hogy "illetlen módon" megérintett egy másik férfit, illetve hogy tagja egy olyan szervezetnek, amelynek honlapja pornográf oldalakkal kapcsolódott össze. A vádakat egy levélben fogalmazták meg, amelyet e-mailben eljuttattak több papnak is. Az érintett egyik vádra sem reagált, a kinevezését támogatók pedig felhívták arra a figyelmet, hogy többi mint gyanús az időzítése a vádaknak.

Az egyházi vezetők nemzeti konferenciája - amelyen szavaztak volna Gene Robinson New Hampshire-i püspökké való kinevezéséről - pénteken fejeződik be, addigra várhatóan még nem fejeződik be a vizsgálat. A szavazás későbbre halasztása ugyanakkor azt is jelenti, hogy megnőtt a veszélye az anglikán egyház kettészakadásának.

Az anglikán egyház szóvivője, James Solheim a BBC-nek azt mondta: vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a papok esetleg levélben szavazhassanak, illetve hogy nem tudnak-e egy másik konferenciát összehívni a szavazás kedvéért.

A jelenlegi New Hampshire-i püspök, Douglas Theuner közölte: az egész egyházmegye bizalmát élvezi Gene Robinson.

A pap - aki elvált és két gyermek apja - 14 éve él homoszexuális kapcsolatban. Korábban Jeffrey John homoszexualitását felvállaló brit pap döntött úgy, hogy mégsem vállalja az angliai Reading egyházmegye püspöki tisztségét, miután jelölése nagy vihart kavart az egyházon belül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!