Amerikaiakra lőttek egy bagdadi étteremnél

Vágólapra másolva!
Két amerikai katona megsebesült, amikor ismeretlenek rájuk lőttek egy bagdadi étterem előtt szombaton. A város egyik részén vasárnap - feltehetően szabotázsakció miatt - eltört egy fő vízvezeték, vízzel öntve el a környező utcákat, és több helyen megszűnt a vízellátás is.
Vágólapra másolva!

Étteremből kilépő amerikai katonákra lőttek rá ismeretlenek Bagdadban - a két katona megsebesült, de nincsenek életveszélyes állapotban. Az amerikai hadsereg egyik szóvivője csupán annyit közölt, hogy az incidens még szombaton történt.

Az iraki főváros északi részén vasárnap megrepedt a település vízvezetékrendszerének egyik főnyomócsöve - a környező utcákat elborította a víz, a város egyes északi körzeteiben a vízellátás leállt. Helyi lakosok hajnalban egy robbanást hallottak, majd egy kocsit láttak elszáguldani a csőtörés helyszínéről. Iraki tisztségviselők szerint legalább nyolc órás munkába kerül a vezeték helyreállítása.

Az amerikaiak vezette iraki adminisztráció kemény munkát folytat az iraki olajipar és az alapvető infrastrukturális szolgáltatások helyreállítására, tevékenységüket azonban nagyban akadályozzák a gerillaharcot vívó szélsőségesek szabotázsakciói.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről