A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Anyák és gyermekek tízmillióinak halálát jósolják

Vágólapra másolva!
Akár 80 millió anya és gyermek is meghalhat világszerte a következő 12 évben a nem megfelelő egészségügyi politika és a pénzhiány miatt - állítják segélyszervezetek. Szerintük a gyermekhalandóság harmadára csökkentése az eredetileg kitűzött 2015 helyett a jelenlegi ütemben csak 150 év múlva következne be egyes országokban.
Vágólapra másolva!

Anyák és gyermekek tízmilliói fognak meghalni világszerte a következő tizenkét évben a kormányok nem megfelelő egészségügyi politikája és a pénzhiány miatt - prognosztizálták segélyszervezetek csütörtökön Londonban közzétett jelentésükben.

A Nőj fel nyomor nélkül elnevezés alatt közösen fellépő gyermekvédelmi és segélyszervezetek - a CAFOD katolikus segélyszervezet, a Save the Children, a Tearfund, az EveryChild és a HelpAge International - arra figyelmeztettek: akár 80 millió anya és gyermek is áldozatul eshet a többek között a Világbank által a fejlődő országokra rákényszerített egészségügyi politikának és annak, hogy egyes kormányok nem megfelelő mértékben támogatják az egészségügyet. A jelentés szerint számos országban olyan, amúgy gyógyítható betegségek szedik áldozataikat, mint a tüdőgyulladás.

A szervezetek élesen bírálták a Milleniumi Fejlesztési Célok elnevezésű programot túlzott optimizmusa miatt. A nemzetközi testületek által közösen kitűzött célok szerint 1990 és 2015 között egészségügyi intézkedések révén kétharmadával csökkentenék a gyermekhalandóságot és háromnegyedével a szülésbe belehaló nők számát.

A segélyszervezetek szerint azonban a csökkenés jelenlegi üteme mellett a gyermekek és az anyák halálozási aránya egyes afrikai országokban 150 év alatt jutna a kitűzött szintre. A célok eléréséhez több forrásra és az eddiginél hatékonyabb szociálpolitikára van szükség - áll a Nőj fel nyomor nélkül jelentésében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!