A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Begyűjtik a bangkoki koldusokat

Vágólapra másolva!
Meg kívánják tisztítani a bangkoki utcákat a kóbor kutyáktól, az otthontalanoktól és a koldusoktól a thaiföldi hatóságok. Az intézkedést azért rendelték el, mert a thai főváros ad otthont az Ázsiai Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozójának októberben.
Vágólapra másolva!

A thai hatóságok begyűjtik a külföldi - főleg kambodzsai - koldusokat, és repülőgépen hazaszállítják őket. A thai otthontalanokat is hazaküldik, vagy katonai táborokban, menedékhelyeken, a pszichiátriai kezelésre szorulókat kórházakban helyezik el. A prostituáltakat rehabilitációs központokba küldik, és a kóbor kutyákat is összegyűjtik.

A hatóságok igyekeznek felkészíteni a fővárost az APEC-csúcsra, melyen George Bush amerikai elnök is részt vesz majd. A kormányzati épületeket felújítják, a menedékhelyeket pedig felkészítik azoknak az otthontalanoknak a fogadására, akik nem hajlandók hazamenni vidéki otthonaikba vagy elmenni a katonai kiképzőtáborokban tartott képzésekre.

A thai hatóságok nemcsak esztétikussá, de biztonságossá is kívánják tenni a fővárost, ezért szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be, annál is inkább, mivel arra számítanak, hogy muzulmán fegyveresek támadásokat kísérelnek meg nyugati érdekeltségekkel szemben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!