A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pedofilbotrány a máltai egyházban

Vágólapra másolva!
Egyházi gyermekintézményben történt szexuális visszaélések botránya rázkódtatta meg a közvéleményt a mélyen katolikus Máltán. Intézetben nevelkedett négy fiatal férfi vádol papokat azzal, hogy szexuálisan zaklatták őket, amikor a gyermekmenhelyen éltek.
Vágólapra másolva!

A botrányban érintett Szent József Intézet igazgatója, Silvio Bezzina kijelentette, hogy a gyermekotthon teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, jóllehet a máltai érsekség is folytatja saját vizsgálatát.

Az igazgató a hét végén megnyugtatta a közvéleményt, hogy Szent Pál Missziós Társasága által fenntartott intézet négy, zaklatással vádolt papja közül már egy sem foglalkozik gyermekekkel, bár egyikük még a helyén volt, amikor a nyáron az első panaszok napvilágra kerültek.

Az intézetben árvák vagy olyan gyermekek nevelkednek, akikről szüleik nem képesek gondoskodni. Egy, a témával foglalkozó tévéműsor után trágár szavakat firkáltak ismeretlenek az árvaház falára.

A máltai katolikus egyház 1999-ben állított fel különleges testületet a pedofil papokra vonatkozó panaszok kivizsgálására. Az azóta bejelentett 65 molesztálási vád közül 13-at találtak megalapozatlannak, 13-at "nagy valószínűséggel megalapozottnak", a többi ügy vizsgálata pedig még folyamatban van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!