A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Németországban elítélték bin Laden testőrét

Vágólapra másolva!
Négy év börtönre ítéltek Németországban egy jemeni állampolgárt, akit azzal vádoltak, hogy az al-Kaida tagjaként zsidó célpontok ellen szervezett merényleteket. Szadi Abdellah a bíróságon elmondta, Afganisztánban Oszama bin Laden testőre volt.
Vágólapra másolva!
Bin Laden, a titkos filmproducer/filmklub/20031103binladen.html

Zsidó célpontok ellen szervezett merényleteket az az al-Kaida-tag, akit szerdán négy év börtönbüntetésre ítélt a düsseldorfi bíróság. Szadi Abdellahot a bíróság terrorszervezeti tagságáért és útlevél-hamisításért ítélte el - tudósít a BBC News.

Abdellahot a német hatóságok 2002 áprilisában tartóztatták le. Azzal gyanúsították a jordániai palesztint, hogy merényleteket szervezett Németországban. A 27 éves férfi két düsseldorfi zsidó étterem és egy berlini zsidó közösségi ház ellen tervezett terrorakciót. Abdellah ezenkívül gránátot akart robbantani egy forgalmas német utcán.

A férfi állítása szerint Oszama bin Laden afganisztáni kiképzőtáboraiban készült föl a németországi terrorcselekményekre, és 2000-ben bin Laden testőreként szolgált. Szadi Abdellah a tárgyalás során elismerte bűnösségét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!