A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Saron egyoldalú lépésekkel fenyeget

Vágólapra másolva!
Egyoldalú izraeli szétválási terv megvalósítását helyezte kilátásba Ariel Saron miniszterelnök csütörtökön, amennyiben a palesztinok nem tartják magukat a nemzetközi útitervhez. Abu Rudeina, Jasszer Arafat palesztin elnök tanácsadója szerint az izraeli kormányfő által bejelentett egyoldalú szétválási terv nem vezet a békéhez.
Vágólapra másolva!

Az izraeli kormányfő leszögezte: Izrael jelentősen meggyorsítja a biztonsági fal építését, elzárva magát a palesztinoktól, ha azok nem tartják magukat az általuk is aláírt nemzetközi útitervhez. Nem lehet béke a palesztinokkal, mindaddig, amíg fel nem hagynak a terrorizmussal.

Beszédében hangsúlyozta: nem vár a végtelenségig arra, hogy béketárgyalásokat folytasson a palesztinokkal, hónapokon belül lépéseket vár részükről az útiterv megvalósítása érdekében. Szólt arról is, hogy Izrael - mint fogalmazott - áthelyez néhány lakatlan zsidó települést. Amennyiben a tárgyalások meghiúsulnának, a palesztin autonóm területeket egyoldalúan leválasztják Izrael területétől - fogalmazott Saron.

A kormányfő azt is hangsúlyozta, hogy Izrael továbbra is érdekelt a tárgyalások folytatásában, de nem engedi, hogy a palesztinok túszul ejtsék az izraeli társadalmat. Jószéf Tomi Lapid izraeli igazságügy-miniszter röviddel Saron beszédének elhangzása után máris pontosította az izraeli terveket. Úgy vélekedett, hogy három hónapon belül megkezdődhet a szétválási terv megvalósítása, amennyiben nem sikerül egyetértésre jutni a palesztinokkal.

Simon Peresz volt izraeli kormányfő és külügyminiszter, az ellenzéki Izraeli Munkapárt vezére a kormányfő beszédét követően kijelentette: "rendkívül csalódott". Az izraeli televíziónak nyilatkozva a politikus leszögezte: Saron ahelyett, hogy döntést hozott volna, tovább tolta a határidőket. A zsidó telepesek mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a kolóniáknak a miniszterelnök beszédében jelzett leszerelését, illetve áthelyezését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!