Lecsaptak a Vörös Brigádok rejtekhelyére

Vágólapra másolva!
Fegyvereket, hamis okmányokat és robbanóanyagot talált az olasz hatóság a Vörös Brigádok nevű baloldali fegyveres csoport római rejtekhelyén. A szervezetet tartják felelősnek két kormányzati szakértő meggyilkolásáért is.
Vágólapra másolva!

Az olasz rendőrség rajtaütést hajtott végre a Vörös Brigádok nevet viselő baloldali militáns csoport rejtekhelyén - jelentette a BBC News Online. A hatóság egy Róma külvárosában lévő ház pincéjében tartotta a razziát. A rejtekhelyen mintegy 100 kilónyi robbanóanyagot és fegyvereket találtak. Emellett lefogaltak hamisított okmányokat és rendőr egyenruhákat is.

Egyes jelentések szerint megtalálták annak a dokumentumnak az eredetijét is, amellyel a szervezet felelősséget vállalt Marco Biagi tavalyi megöléséért. Biagi a kormány munkaügyi szakértője volt, és olyan törvénytervezeten dolgozott, amely a munkavállalók elbocsátási feltételeinek könnyítését célozta - emlékeztetett a BBC. A csoport vállalta a felelősséget egy másik munkaügyi tanácsadó, massimo D'Antona megöléséért.

A mostani Vörös Brigádok a hetvenes években és a nyolcvanas évek elején működő, azonos nevű szervezet utódjának tartja magát. Az évtizedekkel ezelőtt tevékenykedúő csoport számos emberrablási akciót és gyilkosságot hajtott végre. Idén októberben az olasz hatóságok kilenc tagját tartóztatták le az újjáalakult Vörös Brigádnak. Sokuk rendes munkával rendelkezett, és szomszédaik normális életvitelű, törvénytisztelő emberekként ismerték őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről