Tízezrek haltak meg egy iráni földrengésben

Vágólapra másolva!
A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg az Irán délkeleti részén található Bám városát. A lakóépületek 60 százaléka romba dőlt, valószínűleg több tízezren életüket vesztették. Az iráni kormányforrások szombaton 20 ezer halottról és legalább 50 ezer sebesültről beszéltek, hírügynökségi jelentések 30-40 ezerre becsülik az áldozatok számát. Magyar áldozata nincs a katasztrófának.
Vágólapra másolva!

Több tízezren vesztették életüket Iránban egy földrengésben pénteken. A különböző hírügynökségek jelentősen eltérő adatokat közöltek a halálos áldozatok számáról. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint 40 ezren, a AP amerikai hírügynökség szerint 10 ezren, a brit Reuterts jelentése szerint 2 ezren vesztették életüket a katasztrófában.

A jelentések még a földrengés erősségéről is eltérnek: a CNN szerint a Richter-skála szerint 6,7-es, az ITAR-TASZSZ szerint viszont 6,3-es erősségű volt a földmozgás.

A természeti csapás a Teherántól 975 kilométerre, délkeletre található Bám városában történt. A településen, ahol 80 ezren éltek, a lakóépületek 60 százaléka romba dőlt, így valószínűleg az áldozatok száma tovább nő a következő órákban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről