Megrongálták Kirkuk áramellátását

Vágólapra másolva!
Csaknem teljes egészében megszűnt pénteken az áramszolgáltatás az észak-iraki Kirkuk városban, mert szabotázs következtében megrongálódott a város ellátását biztosító magas feszültségű távvezeték.
Vágólapra másolva!

Kirkuktól mintegy 70 kilométerre nyugatra pokolgép robbanása semmisítette meg a távvezeték egyik oszlopát. Az ennek következtében fellépő áramkimaradás Kirkuk 80 százalékát érinti, így a városra gyakorlatilag teljes sötétség borult az est beálltával. 2003 májusa óta ez volt a 18. alkalom, hogy magas feszültségű távvezetéket rongáltak meg ismeretlen tettesek.

A Kirkuktól mintegy 40 kilométerre északkeletre fekvő Csamcsamál város közelében egy iraki életét vesztette péntek délután, amikor autója alatt felrobbant egy, az egykori iraki hadsereg által kihelyezett akna. A szerencsétlenül járt autót követő jármű két utasa megsebesült.

A kirkuki rohamrendőrség vezetője szerint a Szaddám Huszein megbuktatott iraki elnök által vezetett hadsereg tízezer aknát helyezett el különböző helyeken a háború tavaly márciusi megindulása előtt, hogy megakadályozza a kurdok előretörését Kirkuk felé. A tízezer aknából eddig mindössze kilencszázat semlegesítettek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!