A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Minisztériumi dolgozó tervezett merényleteket Jordániában

Vágólapra másolva!
A pénzügyminisztérium egyik dolgozója három másik férfival együtt amerikaiak és zsidók elleni merényleteket készített elő Jordániában. A jordán hatóságok a négy gyanúsított közül hármat már őrizetbe vettek, a minisztériumi munkatársnak ugyanakkor sikerült elmenekülnie.
Vágólapra másolva!

A jordán hatóságok azzal vádolják a pénzügyminisztérium egyik munkatársát és három másik személyt, hogy merényleteket terveztek amerikai és izraeli célpontok ellen - jelentette a CNN. A jordániai belügyminisztérium megerősítette a hírt. A négy férfi tavaly egy mecsetben tartott találkozón állapodott meg arról, hogy támadásokat intéznek Jordániában tartózkodó amerikaiak és zsidók ellen.

A kisebb csoport három tagját már őrizetbe vették január végén, a pénzügyminisztériumi alkalmazott azonban kijátszotta a hatóságokat, és sikerült elmenekülnie. A CNN beszámolója szerint a merényletekre készülő férfiak egyikük nagybátyjának farmján tartott lőgyakorlatokat. Az elfogott három - 25 és 29 év közötti - gyanúsított egyike egy kőfejtőben dolgozott, egy másikuk kereskedő ügynökként, a harmadikról pedig csak annyit közöltek, hogy részesült katonai kiképzésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!