A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elfogadta a kiutasítási törvényt a holland parlament

Vágólapra másolva!
A holland parlament alsóháza kedden megszavazta azt a törvényt, amelynek alapján 26 ezer menekült státusért sikertelenül pályázó bevándorlót utasítanak ki az országból. A javaslatot még a felsőháznak is jóvá kell hagynia.
Vágólapra másolva!

A holland parlament alsóháza 83-57 arányban elfogadta azt a sokat kritizált törvényjavaslatot, amelynek alapján 26 ezer menekült státuszért sikertelenül folyamodó bevándorlót küldenek haza szülőhazájukba. Az alsóházi képviselők több, a törvény enyhítését célzó módosító javaslatot elutasítottak.

A javaslat kiterjed minden olyan bevándorlóra, aki 2001 április elseje előtt érkezett az országba, és azóta sikertelenül folyamodtak menedékért a hatóságokhoz. Az esetenként már tíz éve Hollandiában élő bevándorlók többsége azonban már hollandnak tartja magát, és gyereket nevel, akit holland iskolába járat. A törvény ugyan megengedi, hogy méltányossági alapon kivételt tegyenek velük, de ez csak körülbelül 2300 ember számára jelenthet megnyugvást.

A tervezett intézkedést számos kritika érte, többek között a Human Rights Watch emberi jogi szervezet és az ENSZ menekültügyi főbiztosa is felemelte a szavát ellene. Az érintett bevándorlók repülőjegyet, némi pénzt és nyolc hónapot kapnának arra, hogy visszatérjenek oda, ahonnan jöttek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!