Zavargások Iránban a választási eredmények miatt

Vágólapra másolva!
Négyen meghaltak, hárman megsebesültek Iránban a választási eredmények ismertetése által kiváltott zavargásokban. A pénteki parlamenti választások részeredményeinek ismertetését követően a csalódott reform párti választók Irán több részén összecsaptak a rendőrséggel.
Vágólapra másolva!

Zavargások robbantak ki Iránban, miután pénteken bejelentették, hogy a konzervatív párt nyete meg a válaszátosokat. A reformerek ugyanis bojkottálták a voksolást, mert jelöltjeik közül többet arra kényszerítettek, hogy lépjenek vissza.

Az Isna iráni egyetemi hírügynökség vasárnapi jelentése szerint az összetűzéseknek a délnyugat-iráni Izeh választókerületben négy halálos áldozata és három sérültje volt. A délnyugat-iráni Huzisztán tartomány kormányzóhelyettese arról számolt be, hogy a tiltakozók meg akarták támadni a helyi kormányzóhivatal épületét, ám ezt a rendőrség megakadályozta. A tüntetők haragja ezt követően a városháza, a bíróság és a bankok ellen fordult, s a rendfenntartó erők figyelmeztető lövéseket adtak le és könnygázt vetettek be a tömeg feloszlatására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!