A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Robbantás Irakban - legalább tíz halott

Vágólapra másolva!
Autóba rejtett pokolgép végzett hétfőn az iraki Kirkukban legkevesebb tíz emberrel. A robbanószerkezet egy rendőrörs előtt lépett működésbe. Az iraki hatóságok elenni terrorakciókban eddig legkevesebb 300 iraki rendőr vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Autóba rejtett bomba robbant hétfőn reggel az iraki Kirkukban - jelentette a BBC News. A pokolgép egy rendőrörs előtt lépett működésbe. A rendőrség egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a merényletnek hány áldozata és sérültje van. A helyi kórház igazgatója szerint legkevesebb tíz ember életét vesztette, 46 pedig megsérült a detonáció következtében - írja az MTI. A halottak közül legalább négyen polgári személyek voltak.

A robbanáskor közel húsz rendőr várakozott eligazításra az épület előtt. A robbantók ketten voltak, egy fehér Oldsmobillal hajtottak az épülethez - idézi az MTI a rendőrőrs kapitányát. A detonáció előtt a merénylőket a rendőrök megállították és igazoltatták. A romba dőlt rendőrőrs közelében több mint egy tucat parkoló autó kiégett, a szomszédos házak súlyosan megrongálódtak.

Idén ez már a negyedik halálos áldozatot is követelő merénylet volt Irakban, amit hatósági létesítmény ellen hajtottak végre. A BBC News elemzői szerint azért szaporodtak meg a rendőrörsök és az iraki biztonsági erők elleni terrortámadások az utóbbi hónapokban, mert a Szaddám Huszein elűzött iraki diktátorhoz hű terroristák szerint az iraki rendőrök összejátszanak a szövetségesekkel. A merényletekben eddig legkevesebb 300 iraki rendőr vesztette életét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!