Nastase átalakítja a román kormányt

Vágólapra másolva!
A jövő héten átalakítja kormányát Adrian Nastase román miniszterelnök, és miniszterelnök-helyettesi hatáskört betöltő három államminisztert nevez ki a kabinetbe. Nastase szombaton egy, a Bukarest melletti üdülőhelyen, Snagovon tartott tanácskozás alkalmával közölte szándékát.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a hetekkel ezelőtt meghirdetett kormányátszervezés bejelentésével egyidejűleg közölte a kiszemelt három államminiszter nevét is. E szerint a kormányátszervezés után Dan Ioan Popescu ipari és kereskedelmi minisztert, Ioan Rus, közigazgatási és belügyminisztert, valamint Ioan Talpest, a román államfő védelmi és nemzetbiztonsági tanácsosát nevezi ki államminiszternek.

Dan Ioan Popescu a gazdasági, Ioan Rus a szociális és közigazgatási területeket irányítja majd, Ioan Talpes pedig az európai integrációval és az igazságüggyel foglalkozik - jelentette be Nastase.

A román kormány átszervezéséről szóló törvényt az elmúlt héten fogadta el kormánypárti többséggel a román parlament. Az ellenzék 53 képviselője a jogszabállyal kapcsolatban alkotmányossági fenntartással élt, és ilyen értelmű beadvánnyal fordult az alkotmánybírósághoz. A testület döntése leghamarabb szerdán születhet meg, és Ion Iliescu államelnök csak ezt követően írhatja alá és hirdetheti ki a törvényt - mutatott rá a román sajtó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről