A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Börtönbe szállították Nicaragua volt elnökét

Vágólapra másolva!
Korrupció miatt ítélték el tavaly decemberben 20 év börtönre Arnoldo Alemán nicaraguai exelnököt, de egészségi állapota miatt eddig házi őrizetben volt. Az ügyében eljáró bíró döntése alapján azonban szombaton börtönbe szállították. Alemán 1997 és 2002 között volt az ország államfője.
Vágólapra másolva!

Korrupció miatt első alkalommal került rácsok mögé Nicaraguában egy volt államfő: Arnoldo Alemán exelnököt szombaton az ügyében eljáró bíró döntése alapján börtönbe szállították. Arnoldo Alemán 1997 és 2002 között volt a közép-amerikai ország államfője az ország legjelentősebb politikai szervezetének, az Alkotmányos Liberális Pártnak a vezetőjeként.

Tavaly decemberben pénzmosásért, csalásért és más pénzügyi szabálytalanságokért húsz év börtönre ítélte őt egy managuai bíróság, de a politikus egészségi állapotára való tekintettel házi őrizetét rendelték el. Az ügyben illetékes bírónő pénteken megállapította, hogy a politikus bebörtönzését megakadályozó egészségügyi okok már nem megszűntek és elrendelte, hogy a volt államfőt szállítsák át vidéki birtokáról egy Managua környéki börtönbe, ahol köztörvényes bűnözők töltik büntetésüket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!