A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Feltételezett terroristákat vettek őrizetbe Jordániában

Vágólapra másolva!
Több terroristagyanús személyt tartóztattak le a jordániai hatóságok és lefoglaltak két, robbanó anyagokkal és fegyverekkel teli gépkocsit.
Vágólapra másolva!

A jordániai állami tévé szombati beszámolója szerint a letartóztatottak között vannak egy olyan terrorista sejtnek a tagjai, amely feltehetően kapcsolatot tart az al-Kaida nemzetközi hálózattal és amely közintézmények, valamint az Egyesült Államok ammani nagykövetsége ellen készült merényleteket elkövetni. A televízió egy névtelenséget kérő biztonsági illetékesre hivatkozott. A hírt egyelőre nem kommentálták hivatalosan Ammanban.

Március 31-én a jordániai biztonsági szervek már bejelentettek hasonló letartóztatásokat. Akkor szintén lefoglaltak robbanó anyagokkal és fegyverekkel teli gépkocsikat a szíriai határ közelében elfogott gyanúsítottaktól. A nyomozás vezetői feltételezték róluk az al-Kaida-kapcsolatokat, de azt is ki akarták deríteni, hogy van-e közük Abu Muszab az-Zarkavi ismert jordániai iszlám aktivistához, akit kedden távollétében ítélt halálra egy jordániai katonai bíróság Laurence Foley amerikai diplomata 2002-es ammani meggyilkolása miatt.

A múlt héten letartóztatottak bevallották, hogy több merényletre készültek a hásimita királyságban. Az Egyesült Államok ammáni nagykövetsége is arról számolt be, hogy meghiúsítottak egy, a külképviselet elleni merényletet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!