Golyóstoll okozta a szófiai gázmérgezést

Vágólapra másolva!
A korábbi feltételezésekkel ellentétben nem szándékos támadás, hanem véletlen baleset okozta a 49 sérülttel járó pénteki gázmérgezést. Egy férfi zsebéből kiesett ugyanis az önvédelmi célból tartott, mérges gázt tartalmazó golyóstoll, és kiszabadult a gáz.
Vágólapra másolva!

A bolgár rendőrség hétfőn bejelentette, hogy a korábbi jelentésekkel ellentétben nem szándékos támadás, hanem véletlen baleset idézte elő 49 személy mérges gáz okozta sérülését a szófiai rendőrség közlekedésrendészetének központjában.

Pénteken még azt közölték a bolgár hatóságok, hogy egy ismeretlen személy mérges gázzal töltött gránátot hajított az ügyük elintézésére váró, sorban álló emberek közé. Az újabb bejelentés szerint azonban nem gránátból került a közlekedésrendészeti központ várótermének levegőjébe a szem-, tüdő- és májkárosodást okozó mérges gáz, hanem egy különleges golyóstollból.

A golyóstoll tulajdonosa nem szándékosan okozott bajt embertársainak. A toll véletlenül esett ki zakója zsebéből, és széttörött, ezért jutott a CS-1 jelű veszélyes mérges gáz a zsúfolt váróterem légterébe.

A baleset okozója egy ötvenéves férfi, aki önvédelmi fegyverként vásárolta a különleges golyóstollat. Ezzel is vétett ugyan a jogszabályok ellen, mert nem szerezhetett volna és nem tarthatott volna magánál ilyen mérgező gázzal töltött eszközt, ám ez a vétség eltörpül a szándékos terrortámadás bűne mellett, amellyel eredetileg gyanúsították. Így 72 órás elzárás után hétfőn szabadon engedték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!