A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hamász-kapcsolatokkal gyanúsítanak egy koszovói ENSZ-rendőrt

Vágólapra másolva!
A koszovói nyomozóhatóságok azt gyanítják, hogy a Hamász szélsőséges palesztin szervezettel tartott fenn kapcsolatokat az a Koszovóban szolgálatot teljesítő jordániai ENSZ-rendőr, aki kioltotta az életét két amerikai biztonsági embernek, s maga is áldozata lett a lövöldözésnek.
Vágólapra másolva!

A tragikus incidens kivizsgálásával foglalkozó nyomozók arra próbálnak fényt deríteni, hogy a jordániai rendőr kapcsolatban állt-e a Hamásszal, s milyen célból járt Szaúd-Arábiában egy hónappal azelőtt, hogy márciusban megkezdte szolgálatát a koszovói ENSZ-rendőrségnél.

Az észak-koszovói Kosovska Mitrovica börtönudvarán április 17-én Ahmed Musztafa Ibrahim Ali tüzet nyitott a fegyházból távozó amerikai ENSZ-rendőrök gépkocsijaira. Lövöldözés tört ki, s a tízperces tűzharcban életét vesztette a támadó és két amerikai rendőrnő, tizenegy, zömében amerikai biztonsági ember pedig megsebesült.

Eleinte az volt a gyanú, hogy az incidenst Irak amerikai megszállása miatti vita váltotta ki, de ezt hivatalos forrásból mindeddig nem erősítették meg. Az incidens túlélői szerint Ali elégedetten mosolygott, amikor lőtt az amerikaiakra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!