Visszaindultak a határon feltartóztatott antiglobalisták

Vágólapra másolva!
Visszaindult Magyarországra szerda délután a globalizációellenes magyar aktivistákat szállító autóbusz, amelyet a lengyel hatóságok feltartóztattak. Az aktivistákat - egyelőre ismeretlen okból - nem engedték továbbmenni a szlovák-lengyel határon.
Vágólapra másolva!

Magyar globalizációellenes aktivistákat tartóztattak fel lengyel rendőrök szerda reggel Chyzene lengyel határátkelőnél. Benyik Mátyás, az ATTAC Magyarország globalizációellenes szervezet elnöke elmondta: negyvennyolcan - közöttük környezetvédők és egy olasz újságíró - autóbusszal indultak el kedd este Budapestről, hogy részt vegyenek a szerdai, varsói európai gazdasági fórum ellen tartandó globalizációellenes tüntetésen.

Szerda hajnalban alapos vámvizsgálat után Trstená-Chyzene határátkelőnél átlépték a szlovák-lengyel határt, majd 50 kilométert haladtak Varsó irányába, amikor egy rendőrautó megállította az autóbuszt, és négy géppisztolyos katona visszafordította őket Chyzene határállomásra. Azt egyelőre nem sikerült megtudniuk, hogy miért nem engedik tovább őket.

A globalizációellenes aktivisták visszaindultak Magyarországra. Az autóbusz várhatólag szerda este 20 és 21óra között érkezik meg Magyarországra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!