Lelőttek egy külföldit a szaúdi fővárosban

Vágólapra másolva!
Megöltek egy brit állampolgárt szerdán a szaúdi fővárosban - közölték szaúdi illetékesek. Szaúdi biztonsági források elmondták: az áldozat brit, a Marconi távközlési vállalat alkalmazottja volt. A cég tanácsadói tevékenységet lát el a szaúdi nemzeti gárda mellett.
Vágólapra másolva!

A rijádi brit diplomáciai képviselet nem erősítette meg az áldozat állampolgárságára vonatkozó értesülést, amellyel egybehangzó hírt közölt korábban a katari székhelyű al-Arabíja hírtelevízió is. A férfit egy bevásárlóközpont parkolójában lőtték le, Rijád külvárosában.

A szaúdi belügyminisztérium és szemtanúk egybehangzóan arról számoltak be, hogy az áldozat éppen autója felé tartott, amikor gépkocsin a helyszínre érkező támadói többször rálőttek, majd elmenekültek. A gyilkosság indítéka nem ismert. Hasonló módon öltek meg ismeretlen fegyveresek júniusban egy amerikait, akinek cége szintén üzleti kapcsolatban állt a nemzeti gárdával.

A szaúdi királyságban tavaly május óta szélsőségesek mintegy 90 halálos áldozattal járó merényletet intéztek az állami szervek és létesítményeik, külföldiek és külföldi érdekeltségű létesítmények ellen. A merényletek hátterében az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezethez kötődő és az Egyesült Államokkal szövetséges monarchia megdöntésére törő szélsőségeseket sejtenek a hatóságok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!