A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Újabb brit katona halt meg Irakban

Vágólapra másolva!
Néhány napon belül a negyedik brit katona halt meg abból a kontingensből, amelyet súlyos belpolitikai viták közepette, amerikai kérésre a viszonylag nyugalmas dél-iraki brit megszállási térségből telepítettek át nemrégiben Bagdad közelébe, a hírhedt szunnita felkelési övezet egyik forró pontjára.
Vágólapra másolva!

A brit védelmi minisztérium hétfő éjszakai bejelentése szerint a Black Watch ezred áttelepített zászlóaljának egyik Warrior páncélozott harcjárműve mellett robbant pokolgép a kontingens telepítési helyszínétől, a Camp Dogwood támaszponttól északra. A robbanástól a harcjármű az oldalára fordult, a benne tartózkodó katonák egyike meghalt, két másik könnyebben megsérült.

A dél-iraki Bászra környékén állomásozó skót Black Watch ezred egy 850 fős zászlóalját október 27-én vezényelték át több száz kilométerre északra, Bagdad közelébe, az amerikai hadsereg kérésére. A brit alakulat feladata megakadályozni ellenállók és fegyverek beszivárgását a lázadók legfőbb gócpontjába, Fallúdzsába, amelynek jó ideje várt ostromát az amerikai hadsereg éppen hétfő éjjel megkezdte.

A Black Watch katonái közül az áttelepítés óta szinte folyamatos támadásokban - a hétfő éjjel bejelentett veszteséggel együtt - már négyen meghaltak, és tucatnyian megsérültek. Múlt csütörtökön az ezred három katonája vesztette életét egy öngyilkos merényletben.

Hogyan tájékozódik ország - világ híreiről?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=007_03_1_12_2_1_05_04

A haderő-átcsoportosítást már annak kezdete előtt súlyos kritikák érték még a kormányzó Munkáspárt soraiból is; sokan azzal vádolták Tony Blair kormányfőt, hogy az amerikai kérésre vállalt veszélyes küldetéssel George Bush elnök választási kampányát támogatta.

A hétfőn bejelentett halálesettel 72-re emelkedett a háború tavaly márciusi kezdete óta Irakban meghalt brit katonák száma. Nagy-Britannia 45 ezer fős haderővel vett részt a háborúban; jelenleg mintegy 7 ezer brit katona állomásozik Irakban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!