A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rekordmennyiségű hasist foglaltak le egy marokkói kikötőben

Vágólapra másolva!
Rekordmennyiségű, csaknem 16 és fél tonnányi hasist foglaltak le Casablanca kikötőjében a marokkói hatóságok, éppen mielőtt hajóra rakodták volna.
Vágólapra másolva!

Három embert őrizetbe vettek - jelentette a MAP marokkói hírügynökség a helyszínen hónapok óta legjelentősebb fogásról beszámolva. A tiltott szállítmány egy portugál rendszámú kamionon volt, amikor lefülelték; egy ciprusi hajóra készültek átrakni burgonyaszállítmány kíséretében egy francia vállalat címére, amely azonban a marokkói hatóságok elmondása szerint fiktívnek bizonyult.

A szállítmány egy Casablancában élő francia exportőr nevén szerepelt, őt előállították. Ugyancsak rendőrkézen van a kamion spanyol sofőrje és egy marokkói bróker. Megkezdődött a vizsgálat a valódi megrendelő(k) azonosítására - mondják a rendőrségen.

Az 501 csomagban elhelyezett, 16316 kilónyi hasis piaci értékét a vámhatóság 14,4 millió euróra becsüli. "Az elrejtés művészetének minden elemét bevetették" - állapította meg a pénzügyőr ezredes, a leleplező akciót végrehajtó osztag parancsnoka. A hasis alapanyagául szolgáló cannabist Marokkó északi részén, a Rífben mintegy 134 ezer hektáron termesztik egy ENSZ-tanulmány szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!