A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

NATO-egyenruhás bűnözők raboltak Boszniában

Vágólapra másolva!
NATO-egyenruhába öltözött bűnözők kiraboltak egy postahivatalt kedden Bosznia északkeleti részén - közölte a rendőrség. Tavaly egymillió eurót zsákmányoltak szintén a békeszervezet egyenruhájába öltözött rablók, amikor egy osztrák bank pénzszállítóját rabolták ki.
Vágólapra másolva!

A boszniai szerb rendőrség puskáival felfegyverkezett négy rabló az Európai Unió boszniai rendőri missziójának (EUPM) rendszámával felszerelt gépkocsival érkezett Bijeljina város postája elé. Megkötözték a biztonsági őröket és felmarkoltak egy pénzes zsákot, amelyben 47 ezer konvertibilis márka (24 ezer euró) lapult, majd kereket oldottak. Mielőtt kiléptek volna a helyiségből, néhány figyelmeztető lövést is leadtak - mondta Dragan Andan, a boszniai Szerb Köztársaság rendőrfőkapitánya. Öröm az ürömben, hogy a hivatalban lévő legkisebb zsákot emelték el - fűzte hozzá.

Derek Chapell NATO-szóvivő a rablók öltözékével kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a katonai gyakorló egyenruhák, így az észak-atlanti szövetség Boszniában szolgáló katonáinak uniformisai is könnyen beszerezhetők a bolhapiacokon vagy az ajándékboltokban a balkáni országban.

Tavaly két NATO-egyenruhát viselő rablónak csaknem egymillió eurót sikerült zsákmányolnia egy osztrák bank pénzét szállító teherautóból. A bűnözők, akiket a rendőrség azóta sem tudott sem azonosítani, sem elfogni, álúttorlaszt emeltek és egyszerűen leintették a pénzszállítót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!