A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szaddám Huszein kirakta legtöbb ügyvédjét

Vágólapra másolva!
Szaddám Huszein volt iraki diktátor megerősítette, hogy sok ügyvédje közül csak egyet akar megtartani. Döntését sem ő, sem családja nem indokolta meg. A Szaddám Huszeint védő csoport mintegy 1500 önkéntes segítőből és 22 ügyvédből állt, akik között volt amerikai, francia, jordániai, iraki és líbiai is.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
A megbuktatott diktátor bírái előtt

Szaddám Huszein megbuktatott iraki elnök megerősítette, hogy csak egyet akar megtartani számos ügyvédje közül, az iraki Halíl Dulaimit - jelentette be kedden a háborús és emberiesség elleni bűnügyek tárgyalásával megbízott iraki különleges bíróság. A volt diktátor családja augusztus 8-án jelentette be a jordániai Ammánban, hogy visszavonta a megbízást a nemzetközi ügyvédcsoporttól, és csak Dulaimit tartja meg.

A különleges bíróság által kiadott keddi közlemény szerint Szaddám Huszein megerősítette ezt az elhatározást egy meghallgatáson, amelyet az ügyében eljáró vizsgálóbírók vezetője tartott Dulaimi jelenlétében. Ugyanakkor meghagyta azt a lehetőséget immár egyetlen védőjének, hogy konzultáljon más jogászokkal, szakértőkkel, ha a per alakulása megkívánja.

A bíróság közleménye szerint a letartóztatásban lévő volt iraki vezetők - köztük az egyebek közt népirtással vádolt volt elnök Szaddám Huszein is - bármikor találkozhatnak ügyvédeikkel. A Szaddám Huszeint védő csoport mintegy 1500 önkéntes segítőből - főleg arabokból - és 22 ügyvédből állt, akik között volt amerikai, francia, jordániai, iraki és líbiai. A legnevesebbek közülük Áisa Moammer el-Kadhafi, a líbiai vezető lánya, valamint Ramsey Clark volt amerikai igazságügy-miniszter. Sem az exdiktátor, sem családja nem adott magyarázatot a megbízások visszavonására.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!