A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem volt mérgező anyag a New York-i metróban

Vágólapra másolva!
Nem találtak semmi veszélyeset New Yorkban a Pennsylvania vasútállomáson, ahol pénteken terrorfenyegetés miatt lezárták egy időre az állomás egy részét.
Vágólapra másolva!

Különleges védőöltözetet viselő szakemberek vizsgálták át előzőleg az állomást. Különlegesen kiképzett kutyák is segítették őket a veszélyes anyagok keresésében. Korábban a hatóságok olyan értesítést kaptak, hogy terroristák pokolgépes merénylet elkövetését tervezik a nagyváros földalattivasút-hálózata ellen.

A CNN amerikai hírtelevízió értesülése szerint a rendőrség azt feltételezte, hogy a zöld, szappanszerű anyag az életveszélyes lépfene kórokozóit tartalmazza.

Sem a metró utazóközönsége, sem a Pennsylvania Station vasútállomás látogatóinak hada nem volt veszélyben - közölte az Amtrak vasútvállalat szóvivője. A zöld színű, szappanlészerű anyagot tartalmazó pillepalack, amely kiváltotta a riadalmat, ártalmatlannak bizonyult.

A Pennsylvania Station az Egyesült Államok legforgalmasabb vasútállomása, naponta 600 ezer ember fordul ott meg. Az állomáson áthalad több New York-i metróvonal is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!