Újabb magyarellenes falfirkák Újvidéken

Vágólapra másolva!
Ismét magyarellenes falfirkák jelentek meg Újvidéken. Egy szakközépiskola és egy általános iskola környékén megjelent feliratokon magyarirtásra szólítottak fel. Fenyegető falfirkák jelentek meg a Magyar Szó című napilapnak otthont adó épületen is.
Vágólapra másolva!

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) újvidéki szervezete arról tájékoztatta az MTI-t, hogy "az újvidéki magyarság újabb magyarellenes falfirkákra ébredt", és ezúttal szerzőik magyarölésre szólították fel a lakosságot.

Az újvidéki villamossági szakközépiskola falán megjelent falfirka szerzői halált kiáltottak a magyarokra. A Petőfi Sándor nevét viselő általános iskola környékén megjelent feliratokon magyarirtásra szólítottak fel. Fenyegető falfirkák jelentek meg a Magyar Szó című napilapnak otthont adó épületen is. Emellett falfirkák jelentek meg a magyarok lakta Telep városrész néhány épületén és a tartományi székváros melletti Budiszava főutcáján is.

A VMSZ szerint folytatódik a Vajdaságban a nemzetek közötti viszonyok mérgezése, a nyomásgyakorlás, megfélemlítés, a magyarokat elköltözésre szólítják fel. "Nem ismeretes előttünk egyetlen olyan eset sem, amelynél a rendőrség vagy az ügyészség megnevezte volna a tettest, arról sem tudunk, hogy a bíróság bárkit elítélt volna ezekért a magyarellenes cselekedetekért. Az állam elnéző magatartása a magyarellenes cselekedetek elkövetőivel szemben egyenesen bátorítja a potenciális elkövetőket" - áll a párt állásfoglalásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről