Ötven üzem érintett a német húsbotrányban

Vágólapra másolva!
Ötven üzem és hűtőraktár érintett a legújabb német húsbotrányban - jelentette be pénteken a berlini mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi tárca. Az érintett húsüzemek ellen az a vád, hogy átcímkézték a lejárt szavatosságú húst.
Vágólapra másolva!

Az élelmiszerbotrány azután került reflektorfénybe, hogy egy gelsenkircheni nagyüzemben hatvan tonna gyanús állagú húst foglaltak le. A nagykereskedő ellen, mint a legújabb húsbotrányban általában, az a gyanú merült fel, hogy a valami miatt hosszabban tárolt húst átcímkézték és friss áruként adták tovább. A nagyüzem 39 éves vezetője pénteken visszautasította a vádat, mondván: fogalma sem volt, hogy a hús élvezhetetlen.

Az ötven üzem és hűtőraktár nem mindegyike "tettes", közülük számosat a becsapott "áldozatok" között tartanak nyilván. Gert Lindemann államtitkár szerint nincs arra utaló jel, hogy a tartományokban hálózatok működnének, inkább úgymond egyedi esetek halmozódásáról van szó. Az államtitkár azt is kizárta, hogy a romlott hús forgalmazása miatt veszélyben forogna az emberek egészsége.

A húsbotrány során legutóbb a Köln melletti Troisdorf egyik üzemének vezetőjét vették átmenetileg őrizetbe. Ő beismerte, hogy üzemében 200 kilogramm lejárt szavatosságú kolbászárut új szavatossági határidővel láttak el. A hatóságok egy tonna húst foglaltak le Troisdorfban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről