A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A NATO szorosabbra fűzi kapcsolatait Grúziával

Vágólapra másolva!
A NATO-tagállamok nagykövetei egyetértésre jutottak abban, hogy szorosabbra fűzik a katonai szövetség és Grúzia közti viszonyt - szivárgott ki hétfőn az észak-atlanti szervezet berkeiből.
Vágólapra másolva!

A NATO-nagykövetek között konkrétan arról született megállapodás, hogy a szövetség "intenzívebb párbeszédet" kezd a valamikori szovjet tagköztársasággal. Az intenzívebb párbeszéd a NATO-csatlakozás felé vezető út első állomása, mindazonáltal nem vezet el automatikusan a belépéshez. A nagykövetek egyezségére a tervek szerint áldásukat adják a 26 tagállam külügyminiszterei csütörtöki New York-i találkozójukon.

A NATO Grúziához való közeledését elsősorban az Egyesült Államok szorgalmazta, az európai tagállamok aggodalmukat hangoztatták amiatt, hogy a kaukázusi ország komoly vitában áll Moszkvával, miután két szeparatista területe, Abházia és Dél-Oszétia is Oroszország támogatását élvezi. Volt, aki megkérdőjelezte, hogy a NATO határait ki kell-e terjeszteni a Kaukázus déli lejtőire, s akadt, aki feltette a kérdést, vajon Grúzia európai országnak tekinthető-e.

"Világossá tettük (Grúzia számára), hogy e lépéssel nagyobb felelősség jár együtt. Nem szabad most mindent tönkretennie (Tbiliszinek) egy válsággal" - mondta egy névtelenségbe burkolódzó NATO-forrás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!