Nemi erőszakról viccelődött Putyin

Vágólapra másolva!
Viccesnek szánt megjegyzéseket tett Vlagyimir Putyin orosz elnök az izraeli államfőről, akit több nő megerőszakolásával vádolnak. "Mindannyian irigyeljük őt" - mondta egyebek mellett Putyin, akinek szavait egy orosz újságíró csípte el egy sajtótájékoztató végén.
Vágólapra másolva!

"Megerőszakolt tíz nőt. Soha nem vártam volna tőle ezt. Mindannyiunkat meglepett. Mindannyan irigyeljük őt" - ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta Mose Kacav izraeli államfőről, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy megerőszakolta több munkatársnőjét. A rendőrök azt javasolják, hogy emeljenek vádat Kacav ellen, ebben azonban még nem született döntés. Az izraeli elnök tagadja az ellene felhozott vádakat.

Putyin ezt a megjegyzést egy moszkvai sajtótájékoztatón tette, amelyet Ehud Olmert izraeli kormányfővel tartott. A téma egyébként az iráni atomválság volt, de a tájékoztató végén, mikor kikapcsolták a mikrofont, egy orosz újságíró elcsípte ezeket a mondatokat. Azt egyébként még a kihangosítás során is lehetett hallani, amint Putyin üdvözletét küldte az izraeli elnöknek.

A Kreml szóvivője, Dimitrij Peskov a BBC World Today című rádióműsorának nyilatkozva elismerte, hogy az orosz elnök valóban ezt mondta. "Az elnök viccelődött" - közölte a szóvivő, aki szerint Putyin nem a nyilvánosságnak szánta mondandóját. Peskov azzal próbált magyarázkodni, hogy "az orosz egy nagyon bonyolult nyelv, néha nagyon érzékeny a szóhasználat tekintetében". A szóvivő azt mondta, nem hiszi, hogy a megfelelő fordítás képes visszaadni a vicc jelentését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről