Zavar van Bush fejében a legtöbb amerikai szerint

Vágólapra másolva!
Az amerikaiak 72 százaléka szerint George Bush amerikai elnöknek semmi ötlete nincs arra, mit lehetne tenni az iraki helyzettel - írja a Guardian egy amerikai közvélemény-kutatásra hivatkozva. Már csak az amerikaiak negyede hiszi azt, hogy jól teljesít a kormány Irakban.
Vágólapra másolva!

Egy friss közvélemény-kutatás szerint újabb mélypontot ért el George Bush amerikai elnök népszerűsége - írja a Guardian. A USA Today felmérése szerint mindössze az amerikaiak 26 százaléka gondolja azt, hogy a kormány jól kézben tartja az iraki küldetést, 61 százalék ugyanakkor ellenezte, hogy a kormány újabb csapatokat vezényeljen Irakba.

A USA Today szerint az amerikaiak fele gondolja azt, hogy a Bush-kormányzat nem tudja elérni céljait Irakban akkor sem, ha újabb csapatokat vezényel az országba. A megkérdezettek 80 százaléka szerint rosszabb a helyzet az országban, mint ahogy azt a kormány várta, 72 százalékuk pedig azt mondta, magának Bushnak sincs világos elképzelése arról, mit kéne csinálni.

Bush népszerűsége azután zuhant ismét, hogy demokrata párti képviselők kritizálták az amerikai kormány tervezett iraki lépéseit, például újabb csapatok Irakba telepítését. A demokraták próbálják megkötni Bush kezét azzal is, hogy olyan törvényért lobbiznak, ami a demokrata többségű kongresszus jóváhagyásához kötné az iraki küldetésre szánt pénzek elköltését.

A demokraták helyzetét rontja ugyanakkor, hogy a USA Today kutatása szerint az amerikaiak 66 százaléka azt gondolja, nekik sincs ötletük arra, hogyan lehetne sikeresen lezárni a háborút.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!