Újabb rasszista támadás Pozsonyban

Vágólapra másolva!
Újabb rasszista támadást követtek el a hét végén Pozsonyban egy színes bőrű afrikai férfi ellen. Legutóbb mexikói és spanyol fiatalokat bántalmaztak szlovák neonácik.
Vágólapra másolva!

A feleségével három éve Túrócszentmártonban (Martin) élő harmincéves férfit szombaton hajnalban támadta meg egy csoport Pozsony belvárosában, de miután a földre teperték, az áldozat a kabátjából kibújva szabadította ki magát az ismeretlenek kezei közül, majd elfutott, és távolabb járókelőkhöz fordult védelemért. A támadók azt kiabálták utána: Mit keresel itt, nigger, ez nem Afrika! - jelezte hétfőn az Emberi Jogok Ligája, amely kész jogsegélyt nyújtani az áldozatnak.

A gyakori támadások áldozatai esetenként nem mernek feljelentést tenni a rendőrségen, de az afrikai férfi nem félt a hatóságokhoz fordulni: hétfőn vallomást tett.

Pozsonyban az előző hét végén is bőrfejűek inzultáltak Szlovákiában tanuló mexikói és spanyol fiatalokat a szlovák kormány épülete előtti téren: az egyiket megverték, összerugdosták, s amikor a társa a segítsége sietett, a támadók egyike pisztolyt szegezett rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!