Szexbotrányon izgulnak a washingtoni politikusok

Vágólapra másolva!
Lázban tartja az amerikai fővárost annak a nőnek az ügye, akit azzal vádolnak, hogy cégén keresztül luxusprostituáltakat futtatott 13 éven keresztül. A nő állítja, hogy ártatlan együttlétekre közvetített nőket, és védelme érdekében nyilvánosságra akarja hozni a magas rangú ügyfelek listáját. Eddig egy kormányzati tisztviselőről derült ki, hogy igénybe vette a cég szolgáltatásait. A férfi a prostitúció elleni harcot irányította egészen mostani lemondásáig.
Vágólapra másolva!

Két részre szakadt Washington, de ezúttal nem a politikai erőviszonyok mentén, hanem a legújabb szexbotrány miatt. Egy Deborah Parfley nevű nőt azzal gyanúsítanak, hogy luxusprostituáltakból álló hálózatot üzemeltetett, ő azonban ezt tagadja, és azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza ügyfelei listáját. A washingtoni elit egyik része alig várja, hogy ezek a nevek előkerüljenek, míg mások rettegnek ettől - írja a Los Angeles Times.

Az ötvenéves Parfley 1993 és 2006 között működtette vállalkozását. 23 és 55 év közötti nőket alkalmazott úgynevezett eszkortszolgáltatásokra, amelyek szerinte teljesen legálisak. Ahogy a Los Angeles Times szerint fogalmazott: "Fizethetsz az eszkortnak, hogy eljöjjön az otthonodba, meztelenül megmasszíroztatod magad, és mindez törvényes, egészen addig, amíg hason fekve maradsz." A lap úgy tudja, hogy 13 év alatt mintegy 10 ezer ügyfele volt a cégnek, amely mintegy 2 millió dollárnyi bevételre tett szert. Egy nőnek a 90 perces szolgáltatásért 300 dollárt fizetett átlagosan egy ügyfél.

Parfley állítja, hogy ezek az együttlétek pusztán szexuális fantáziáról szóltak, és az alkalmazottai nem közösültek az ügyféllel. Másként gondolják a hatóságok, amelyek vádat emeltek a nő ellen. Az amerikai sajtóban D. C. Madamként (nagyjából annyit jelent: fővárosi madám) elkeresztelt nő sajátos védelmi taktikához folyamodott. Kijelentette, hogy közzéteszi az ügyfelek nevét, akik majd bizonyítani fogják, hogy nem közösültek az ügynökség alkalmazottaival. Át is adott az ABC televízió híradójának egy közel húszkilónyi irattömeget, amely telefonhívások adatait tartalmazza. A nő szerint a lista az Egyesült Államok felső köreibe vezet majd.

Eddig egy kormányzati tisztviselőről derült ki, hogy ügyfele volt Parfley ügynökségének. Randall Tobiasról, a külügyminiszter egyik helyetteséről van szó, aki érintettsége miatt már le is mondott posztjáról. Az ő ügye azért is érdekes, mert lemondásáig az amerikai kormány prostitúcióellenes nemzetközi harcát irányította. Tobias állítja, hogy csak masszíroztatta magát - ahogy ő fogalmazott - "a lányokkal", és egyébként is később egy másik ügynökségre váltott, amely közép-amerikai nőket alkalmazott. A BBC szerint Tobias mellett egy katonai stratégiával foglalkozó tisztviselő neve merült fel, ő azonban közölte: az állítás méltatlan arra, hogy reagáljon rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!