Leomlott egy londoni ház felső két szintje

Vágólapra másolva!
Összedőlt egy patinás belvárosi épület két felső szintje, nem messze a Scotland Yard központi épületétől, kedden késő délután Londonban. Szemtanúk robbanást véltek hallani a szintek összeomlásakor.
Vágólapra másolva!

Teljesen megsemmisült a londoni belváros egyik patinás épülete felújítás allatt lévő két legfelső szintje. Az utcát jelentős mennyiségű törmelék borította be. A mentők egy sérültet kórházba vittek, egy építőmunkás pedig a romok közé szorult, de a mentőalakulatok kedd este kapcsolatban voltak vele.

Az eset, amelynek körülményei kedd estig tisztázatlanok voltak, a brit kormányzati negyednek otthont adó Westminster kerületben történt, a Scotland Yard londoni központjának közvetlen közelében, nem messze a belügyminisztérium és a brit parlament épületétől.

A rendőrség estig nem erősítette meg, hogy robbanás történt volna, és inkább épületszerkezeti meghibásodást valószínűsített, szemtanúk azonban egyértelműen detonációra utaló zajról számoltak be.

A négyemeletes, viktoriánus stílusban épült vöröstéglás házban van Hazel Blearsnek, a kormányzó Munkáspárt elnökének egyik irodája. Blears a június 27-én megalakuló, Gordon Brown jelenlegi pénzügyminiszter vezette új brit kormányban miniszterelnök-helyettesi tisztségre - és a Munkáspárt ezzel járó alsóházi vezérhelyettesi posztjára - pályázik.

A helyszínre vonult tűzoltókat fegyveres rendőri egységek biztosították, mivel eddig nem egyértelmű, hogy baleset vagy merénylet történt-e.

Baleset mellett az szólna, hogy a házban állítólag felújítási munkák folynak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!