A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:30VívásSouth Korea-Hungary

Bombafenyegetést kapott egy amerikai támaszpont

Vágólapra másolva!
Bombafenyegetést kapott egy Németországban levő amerikai légitámaszpont - közölte a német rendőrség. Az amerikai biztonsági erők és a német rendőrség közös akciót hajtottak végre, és megerősítették a katonai repülőtér védelmét.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású rendőrségi akció kezdődött a nyugat-németországi Spangdahlemben található amerikai katonai repülőtéren, miután az amerikai erőket hétfő este telefonon pokolgépes támadással megfenyegették - közölte a Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartomány rendőrsége.

A fenyegetés hétfőn este érkezett, egy nappal a szeptember 11-ei terrorortámadások hatodik évfordulója előtt. A fenyegetés nyomán nagyszabású rendőrségi akció indult. Az amerikai támaszpontra egy férfi telefonált, aki orosz vagy török akcentussal beszélt németül, és azzal fenyegetőzött, hogy legalább négy társával együtt pokolgépes támadásokat követnek el a repülőtér ellen.

"A telefonos fenyegetés után az amerikai erők értesítették a rendőrséget, amely az amerikai biztonsági erőkkel közösen haladéktalanul megerősítették a légitámaszpont védelmét" - olvasható a rendőrség közleményében.

Egy héttel ezelőtt a német hatóságok közölték, hogy meghiúsítottak több olyan jelentősebb pokolgépes merényletet, amelyet németországi iszlám szélsőségesek akartak elkövetni amerikai létesítmények ellen. Ezzel kapcsolatban három embert letartóztattak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!