Felborult egy komphajó Indonéziában

Vágólapra másolva!
Felborult egy személyszállító komp Indonézia partjainál kedden éjszaka. A szerencsétlenségben több tucat ember meghalt, és sok utasnak nyoma veszett.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb harmincegyen vesztették életüket és sokan eltűntek az indonéziai Celebesz (Sulawesi) szigeténél, miután az őket szállító hajó felborult - közölte egy helyi rádióállomás. A vízi járműn több mint 150-en utaztak. A hatóságok egyelőre nem tudják az áldozatok kilétét.

A 22 méter hosszú személyszállító komp a sziget délkeleti partjainál, Boubau település közelében járt szerencsétlenül. A katasztrófa helyi idő szerint csütörtök este történt. A mentőknek 125 embert sikerült kimenteniük, és megtaláltak 31 holttestet.

A kimentettek közül 19-en kórházi ápolásra szorulnak. A mentők vezetője szerint nem tudják, hogy kell-e még valakit eltűntként nyilvántartaniuk, mert nem tudják, hányan utaztak a hajón. A hivatalos utaslistán mindössze 60 név szerepel.

A kompok fontos közlekedési eszköznek számítanak Indonézia szigetei között, de az alacsony biztonsági előírások miatt a mostanihoz hasonló balesetek nem ritkák a délkelet-ázsiai országban. Februárban több mint 40 ember halt meg, amikor tűz ütött ki egy Jakartából útnak induló kompon, tavaly decemberben pedig 400 életet követelt egy Jáva szigeténél elsüllyedt hajó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!