A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Izraeli fegyvert kap a Fatah

Vágólapra másolva!
A palesztin biztonsági erők Izraeltől kapnak fegyvereket és páncélozott járműveket. Így ezer géppisztoly utazhat Izraelből Palesztinába: az adakozáshoz az izraeli miniszterelnök járult hozzá, hogy gesztust tegyen a palesztinok felé. A jövő héten ugyanis nemzetközi közel-keleti értekezletet tartanak.
Vágólapra másolva!

Ehud Olmert izraeli miniszterelnök hozzájárulását adta, hogy a ciszjordániai palesztin biztonsági erők 50 izraeli páncélos szállító járművet és kézifegyvereket kapjanak - közölték izraeli tisztségviselők szerdán. A névtelenséghez ragaszkodó források szerint Olmert ezzel gesztust akar gyakorolni Mahmúd Abbász palesztin elnök irányában a jövő heti annapolisi nemzetközi közel-keleti értekezlet előtt.

Az izraeli hadsereg és a Sin Bét titkosszolgálat ellenzi, hogy Abbász erőit izraeli haditechnikával lássák el, mert attól tart, hogy az az iszlamista Hamász vagy más radikális csoportok kezébe kerülhet. A Hamász júniusban már nagy mennyiségű fegyvert zsákmányolt az Abbászhoz hű Fatah erőitől, amikor kiűzte őket a Gázai övezetből. Ezeket a fegyvereket az Egyesült Államok és más országok szállították a Fatahnak Izrael hozzájárulásával.

Oroszország két éve felajánlotta, hogy páncélozott szállító járműveket szállít a palesztinoknak, de az ügylet meghiúsult Izrael ellenállásán. Olmert most állítólag engedélyezte ezer izraeli géppisztoly és hozzájuk tartozó lőszerek szállítását is Abbász erőinek. Palesztin forrásból az értesülést eddig nem sikerült megerősíttetni. A Palesztin Hatóság a múltban mindig tagadott bármiféle együttműködést Izraellel a fegyverbeszerzések terén, mert ez sok gázai és ciszjordániai palesztin szemében hazaárulás lenne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!