A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tüntettek Szardínián a nápolyi szemét miatt

Vágólapra másolva!
Könnygázt és gumibotot vetett be a rendőrség a nápolyi szemét lerakása miatt feldühödött szardíniai tüntetőkkel szemben. Az olasz kormányfő bírálta az erőszakos megmozdulásokat, és a szolidaritás fontosságáról beszélt.
Vágólapra másolva!

Hulladékkal, kövekkel és palackokkal dobálták meg a nápolyi szemét szardíniai lerakása ellen tüntető fiatalok szombaton a rendőröket a régió székhelyén, Cagliariban, és szemetet próbáltak bedobálni Renato Soru régióelnök villájának kertjébe is.

A rendőrség könnygázt és gumibotot vetett be a mintegy kétezer tüntetővel szemben. Nyolc személy, köztük a RAI közszolgálati televízió operatőre megsérült. Romano Prodi olasz kormányfő szombaton élesen bírálta a legújabb szardíniai eseményeket. "Egy civilizált országnak példát kellene mutatnia szolidaritásból" - jelentette ki. Dicsérte Soru
régióelnököt, amiért engedélyezte a nápolyi hulladék lerakását szardíniai szeméttárolókban és hulladékégetőkben. "Ezt a példát valamennyi olaszországi régiónak követnie kellene" - hangsúlyozta Prodi.

Az észak-olaszországi régiók, úgymint Lombardia, Friuli Venezia Giulia, Veneto, Marche, Liguria és Trentino Alto Adige (Dél-Tirol) vonakodnak befogadni Nápoly szemetét. Arra hivatkoznak, hogy hulladéklerakóikat és égetőműveiket teljesen kihasználják, nincs módjuk a dél-olaszországi szemét elhelyezésére. Az ellenzéki Északi Liga utcai blokádokat helyezett kilátásba arra az esetre, ha Észak-Olaszországot köteleznék a nápolyi szemét elhelyezésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!