A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Olmert lemondását követeli minisztere

Vágólapra másolva!
Kilépéssel fenyeget az izraeli kormánykoalícióból Ehud Barak védelmi miniszter pártja, ha nem mond le hivataláról a korrupcióval gyanúsított Ehud Olmert miniszterelnök. A kormányfőt félmillió dollárnyi kenőpénz elfogadásával gyanúsítják, de ő maga tagadja ezt. Azt mondta, amíg nem emelnek ellene vádat, nem mond le.
Vágólapra másolva!

Lemondásra vagy hivatalának felfüggesztésére szólította fel a korrupciós ügybe keveredett Ehud Olmert izraeli kormányfőt Ehud Barak védelmi miniszter, a Munkapárt elnöke. Barak szerdai jeruzsálemi sajtókonferenciáján azt mondta, a miniszterelnöknek "fel kell hagynia a kormány napi feladatainak irányításával". A védelmi miniszter azzal fenyegetőzik, hogy ha Olmert marad, akkor pártja kilép a kormányzó koalícióból.

Kedden az Olmert ellen folyó nyomozás során tanúvallomást tett az izraeli igazságszolgáltatás előtt egy amerikai üzletember, aki 150 ezer dollárt adott borítékokban, tisztázatlan körülmények között a kormányfőnek. Az üzletember, Morris Talansky azt vallotta, nem tudja, hogyan költötték el a pénzt, de szerinte ennek köze van Olmert luxuscikkek iránti lelkesedéséhez.

Olmert, akik egyben a Kadima párt elnöke is, tagadja a vádakat, hogy összesen félmillió dollárnyi kenőpénzt és illegális kampánytámogatást fogadott volna el. Szerinte jogszerűen fizetett pénzekről van szó. Korábban azt mondta, addig nem mond le, amíg vádat nem emelnek ellene.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!