A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rabok százait szabadították ki tálib lázadók

Vágólapra másolva!
Megtámadták az egyik legnagyobb börtönt Afganisztánban tálib lázadók, akiknek akciójukkal sikerült kiszabadítaniuk csaknem ezer foglyot. Legkevesebb 15 börtönőr halt meg a támadás során.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 15 börtönőrt megöltek Afganisztánban azok a tálib lázadók, akik az ország déli részén fekvő Kandahár város központi börtönéből kiszabadították az ott fogva tartott több mint ezer fogoly zömét - közölte szombaton a tartományi tanács vezetője, illetve az afgán igazságügyi miniszterhelyettes. Előbb autóba rejtett pokolgépet robbantott fel egy öngyilkos merénylő péntek este Dél-Afganisztán legnagyobb börtönének kapuja előtt, majd rakétákkal lőtték a támadók az őrszemélyzet körletét, mielőtt megrohamozták volna az épületet.

A helyi illetékesek szerint elképzelhető, hogy még több fegyőr halt meg. A kiszabadult rabok számáról eltérő adatok láttak napvilágot: a tartományi rendőrfőnök szerint 870 fogoly szökött el, köztük 390 tálib, a nemzetközi erők szóvivője viszont korábban azt mondta, hogy több mint 1100 őrizetesnek sikerült elmenekülnie. A vályog börtönépületben köztörvényes bűnözőket és korábban a kormány és az országban szolgáló NATO-erők ellen harcoló tálibokat vegyesen tartottak fogva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!