A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Bhutto özvegye indul az elnökségért

Vágólapra másolva!
Bhenazir Bhutto özvegye lesz a Pakisztáni Néppárt elnökjelöltje a Musarraf távozása miatt tartott választáson. A meggyilkolt politikus férjének jelölését egyhangúan támogatták a pártban.
Vágólapra másolva!

Aszif Ali Zardari, a meggyilkolt Bhenazir Bhutto volt kormányfő férje vállalja az elnökjelöltséget - közölte a párt egyik tisztségviselője szombaton. A Pakisztáni Néppárt (PPP) parlamenti képviselői - ennek a pártnak a társelnöke Zardari - pénteken egyhangúlag döntöttek Bhutto özvegyének jelöléséről.

Pakisztán szeptember 6-án választja meg a lemondott elnök, Pervez Musarraf utódát. Az 1999 óta hatalmon lévő elnök hétfőn bejelentett döntését azzal indokolta, hogy el akarja kerülni az ország érdekeit sértő, eltávolítását célzó alkotmányos vádeljárást. Az alkotmány értelmében az államfőt az iszlámábádi parlament és a négy pakisztáni tartományi gyűlés választja meg.

A Bhutto ellen 2007 decemberében elkövetett merényletet az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vállalta magára. Számos más vád is felröppent azonban a gyilkosság felelőseiről, többen azon a véleményen voltak, hogy a hazatért pakisztáni vezető elleni merénylethez köze lehet Musarraf elnöknek. A Bhutto ellen egy választási gyűlés után elkövetett robbantásban legkevesebb húszan meghaltak, és sokan megsérültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!