Kihagyta a parádét Kim Dzsong Il észak-koreai vezető

Vágólapra másolva!
Tovább táplálja az észak-koreai vezető egészségi állapotával kapcsolatos találgatásokat, hogy Kim Dzsong Il nem volt jelen a kommunista állam alapításának 60. évfordulója tiszteletére rendezett díszszemlén. Egy dél-koreai újság kedden azt írta, Kim a múlt hónapban összeesett.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsong Il, Észak-Korea vezetője nem volt látható a kommunista állam alapításának 60. évfordulója tiszteletére kedden rendezett díszszemle nézői között - jelentette Phenjanból a Kyodo japán hírügynökség. Kim hiánya az ünnepségről tovább táplálja azokat az egészségi állapotával kapcsolatos találgatásokat, amelyek szerint a külvilágtól magát hermetikusan elzáró ország vezetője beteg.

A Csoszun Ilbo című dél-koreai újság Dél-Korea pekingi nagykövetségének egyik tisztségviselőjére hivatkozva kedden azt írta, Kim Dzsong Il augusztus 22-én összeesett. A dél-koreai titkosszolgálatok egyelőre nem erősítették meg a lap értesülését.

A 66 éves Kim túlsúlyos és krónikus betegségekkel - cukorbajjal, szívpanaszokkal - küzd. Egészségi állapotáról rendszeresen különböző híresztelések kapnak lábra Dél-Koreában, Észak-Korea azonban egyik legféltettebb titkaként őrzi, hogy vezetője valójában mennyire egészséges. A nemzetközi sajtóban egymástól eltérő vélemények jelennek meg arról, hogy a vezető él-e még egyáltalán. Az ausztrál ABC Online állítása szerint Kim Dzsong Il már öt éve halott, azóta dublőrök csoportja helyettesíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről