A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Líbiába hurcolták az elrabolt turistákat

Vágólapra másolva!
Szudánból Líbiába hurcolták elrablóik azt a 11 európait és 8 helyi vezetőjüket, akiket még a múlt héten raboltak el Egyiptom déli részén.
Vágólapra másolva!

Líbiába hurcolták az Egyiptom déli részén elrabolt turistákat - állítja Szudán. A múlt hét pénteken fegyveres bűnözők által túszul ejtett 11 európai turistát, és 8 helyi vezetőjüket előbb Szudánba vitték, ahol a szudáni hatóságok tartották őket szemmel.

A szudáni külügyminisztérium szerint a túszok biztonságban vannak, és értesítették a líbiai hatóságokat, akik tovább követik a csoport mozgását. A csoport 13 kilométernyire hatolt be líbiai területre. A szudáni külügyminisztérium azt gyanítja, hogy az emberrablók egy darfúri lázadó csoport tagjai lehetnek. A lázongó térségbe vezető utakat lezárták - írja a BBC.

Az öt német, öt olasz és egy román turista a dél-egyiptomi Gilf al-Kebir fennsíkra látogatott, az ott található híres őskori barlangrajzokat megnézni, amikor múlt pénteken fegyveresek fogságába estek. Egyiptom szerint elrablóik nem terroristák, hanem bűnözők, akik eddig nem tettek közzé politikai követeléseket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!