Elfogták az EU-pénzeket elsikkasztó bolgár hivatalnokot

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vette a bolgár rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint több százezer eurót sikkasztott el az országnak szánt támogatásokból az uniós fejlesztési pénzekért felelős hivatal vezetőjeként .
Vágólapra másolva!

Sikkasztás gyanújával őrizetbe vették hétfőn Bulgáriában a mezőgazdasági fejlesztési támogatásokat kezelő hatóság volt vezetőjét. Aszen Drumev a gyanú szerint átszámítva több mint 300 ezer eurót "térített el" 2004 és 2007 között a mezőgazdaság felzárkóztatását szolgáló európai uniós program, a SAPARD keretében Bulgáriába érkezett uniós pénzekből.

Az ismétlődő korrupciós esetek miatt az Európai Bizottság július végén felfüggesztette a Bulgáriának megítélt több száz millió eurós támogatás folyósítását, követelve Szófiától a kifizetések szigorúbb ellenőrzését. Meglena Plugcsieva miniszterelnök-helyettes, a bolgár kormánynak az EU-támogatások felhasználása ügyében illetékes tagja múlt heti brüsszeli látogatása után már úgy nyilatkozott, hogy sikerült helyreállítani az európai intézmények Bulgáriába vetett bizalmát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!